flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд міста Києва своїм рішенням залишив у державній власності безцінну та унікальну колекцію образотворчого мистецтва.

13 січня 2015, 14:52

 

Рішенням господарського суду міста Києва від 25.11.2014 відмовлено у задоволенні позовних вимог акціонерного товариства «Градобанк» до Міністерства культури України та Національного художнього музею про застосування наслідків недійсності правочину.
         З обставин справи випливає, що між акціонерним товариством «Градобанк» та Національним банком України був укладений кредитний договір, забезпечений заставою. Предметом застави виступили об’єкти культурної цінності із колекції боржника, що визнані національним надбанням, у кількості 785 предметів, вартістю за висновками експертів 5 176 560.00 даларів США. Враховуючи їх високу культурну цінність, між Міністерством культури та акціонерним товариством «Градобанк» був укладений договір, за яким заборгованність останнього перед Національним банком була погашена за рахунок державних коштів із вимогою передачі об’єктів культурної цінності у державну власність. Проте, незважаючи на це, товариство звернулуся до господарського суду про визнання недійсним договору погашення заборгованості та повернення спірних картин.
         Господарський суд міста Києва своїм рішенням залишив у державній власності безцінну та унікальну колекцію образотворчого мистецтва.