flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарським судом міста Києва повернуто у державну власність об'єкт водного фонду, площею 17,0 га

12 січня 2015, 14:55

Рішенням суду від 17.12.2014 задоволено позовні вимоги прокурора Києво-Святошинського району Київської області, в інтересах держави до Києво-Святошинської районної державної адміністрації та товариства з обмеженою відповідальністю «Зелена Аквахвиля» про визнання розпоряджень недійсними та зобов’язання вчинити дії.

Господарським судом міста Києва встановлено, що розпорядженням Києво-Святошинської районної державної адміністрації №288 від 15.04.2013 «Про передачу в довгострокову оренду водного об’єкту товариству з обмеженою відповідальністю «Зелена Аквавиля», укладено договір оренди водного об’єкту загальнодержавного значення строком на 25 років. Відповідно об’єктом даного договору є водне дзеркало площею 17,0 га цільове призначення якого – риборозведення, виробництво сільськогосподарської та промислової продукції, а також лікувальне та оздоровче значення.

Суд визнав незаконним розпорядження Києво-Святошинської районної державної адміністрації, а також відсутність у останньої законних  повноважень виступати орендодавцем об’єктів загальнодержавного значення.