flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд повернув у державну власність учбово-спортивну базу Велотрек «Авангард»

24 грудня 2014, 14:59
Рішенням господарського суду від 17.11.2014 задоволено позовні вимоги заступника прокурора міста Києва в особі Фонду державного майна України до об’єднання профспілок, організації профспілок у місті Києві «Київська міська рада профспілок» та підприємства «Учбово-спортивна база велотрек «Авангард» про визнання права державної власності та витребовування майна, що знаходиться за адресою вул. Б. Хмельницького, 58.
Судом встановлено, що земельна ділянка на якій знаходиться спортивна споруда знаходилася у користуванні об’єднання профcпілок, організації профспілок у місті Києві «Київська міська рада профспілок». У 1991 році дана земельна ділянка, а також адміністративні будівлі, полотна велотреку, трибуни були передані у користування створеного на базі профспілкової організації підприємства «Учбово-спортивна база велотрек «Авангард». Відповідачем був укладений договір із товариством з обмеженою відповідальністю «Гіпек» про реконструкцію майна велотреку. Такі дії свідчать про те, що сторони не визнавали державної власності на дану споруду і не погоджували свої дії з Фондом державного майна України, який є розпорядником майна державної власності.
Враховуючи положення Закону, суд визнав державну власність на спортивну споруду, у тому числі на адміністративні будівлі, полотна та трибуни.