flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарським судом підтримано позовні вимоги прокурора та повернуто у комунальну власність історичну будівлю на Андріївському узвозі

16 грудня 2014, 14:45
Рішенням господарського суду міста Києва задоволено позов заступника прокурора міста Києва, в особі Київської міської ради, до офшорних компаній: «Бредал Холдингс Лімітед» та «Джей.Пі.Мультіфуел Лімітед» про витребовування майна із незаконного володіння.
Відповідно до умов договору оренди, що був укладений між Подільською районної у місті Києві державною адміністрацію та громадською організацією «Асоціація артгалерей України», благодійним фондом «Асоціація діячів сучасного мистецтва» до останніх переходить право користування приміщенням по вул. Андріївський узвіз 22-А і 22-Б, загальною площею 121,4 та 123,8 кв.м. на першому поверсі.  Проте, відповідно до рішення Подільської районної у місті Києві ради від 26.02.2006 про продаж приміщення за адресою вул.Андріївський узвіз 22 приміщення було відчужене на конкурентних засадах компаніям-нерезидентам. Безпосередньо процедура продажу була здійснена з порушенням наступних вимог законодавства: по-перше, недотримано процедуру продажу на прилюдних торгах, по-друге, спірне майно незаконно вибуло із комунальної власності Подільської районної у місті Києві державної адміністрації.
         Виходячи з вищесказаного, судом прийняте обгрунтоване рішення, яким задоволено позовні вимоги прокурора та повернуто історичну пам’ятку в комунальну власність.