flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом повернуто земельну ділянку розміром 8715 кв.м.

25 листопада 2014, 11:55

Господарський суд міста Києва рішенням від 20.10.2014 задовольнив позов Київської прокуратури з нагляду та додерження законів в природоохоронній сфері в інтересах держави в особі Київської міської раді та розірвав договір оренди земельної ділянки від 03.09.2007, укладений між Київською міською радою і товариством з обмеженою відповідальністю «Галеон» та зобов’язав відповідача передати ділянку Київській міській раді.

Відповідно до умов договору товариство здійснило короткострокову оренду земельної ділянки, строком на 10 років, що розташована на просп. Броварському в Дніпровському районі м. Києва, розміром 8715 кв. м. для будівництва, експлуатації та обслуговування спортивно-оздоровчого комплексу із закладами громадського призначення.

Судом встановлено, що орендар відповідно до умов договору зобов’язувався протягом трьох років розпочати будівництво та ввести в експлуатацію спортивно-оздоровчий комплекс, натомість, будівництво розпочато не було, а земельна ділянка використовувалася для розташування МАФів.