flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Київській міській раді повернуто земельну ділянку, яка використовувалася без будь-яких правових підстав

30 квітня 2014, 10:16

 

Рішенням Господарського суду міста Києва від 01.04.2014 задоволено позов прокуратури Дарницького району міста Києва, зобов’язано Товариство з обмеженою відповідальністю «Градострой» повернути Київській міській раді земельну ділянку площею 5,6415 га, вартістю 70 301 459,52 грн., яка розташована за адресою на вул. Здолбунівській, 2 у Дарницькому районі міста Києва.

Проведеною прокуратурою перевіркою щодо додержання вимог чинного земельного законодавства при використанні відповідачем вказаної вище земельної ділянки встановлено, що строк дії договору оренди земельної ділянки закінчився 17.02.2010 та не продовжувався, однак земельну ділянку відповідач Київській міській раді не повернув. 

Суд дійшов висновку, що позовні вимоги прокуратури Дарницького району міста Києва обґрунтовані, оскільки після припинення дії договору оренди земельної ділянки відповідач, у порушення вимог чинного земельного законодавства та умов договору, не повернув земельну ділянку Київській міській раді, про що свідчить відсутність складеного та підписаного акту приймання-передачі при поверненні земельної ділянки.